FITTING

Hvorfor skal du spille med et sæt golfkøller fittet til dig? Hvorfor køber du sko i din fods størrelse? Hvorfor indstiller du bilsædet så du kan nå pedalerne eller sidespejlende så du kan se bagud?

Svaret giver lidt sig selv. Ligesom en sko skal passe til en fod, så skal golfsættet også passe til dit sving. De fleste solgte golfsæt bliver af golfspillere købt som “standard” evt. med mindre begrænsede justeringer. Men hvad er “standard” og passer du ind i en standard, de fleste gør ikke.. Man kan have ca. samme højde og drøjde, men selvom dette er ens er det langt fra sikkert man skal spille med samme specifikationer.

Der er ikke to golfsving, der er ens. Der kan være en verden til forskel f.eks. svinghastighed, tempo, køllen bliver udløst forskellige steder i svinget, angrebsvinklen på bolden, stejlt sving, flat sving, svingbane der er indefra til ud, eller udefra til ind. Der er rigtig rigtig mange parametre, som har indflydelse på boldens flugt og længde. For at få det optimale ud af dit sving, så skal dine køller være optimalt tilpasset til dig!

En golfkølle er ikke bare en golfkølle, den kan være lidt længere eller kortere end “standard”, skaftet kan være let, tungt eller alt der i mellem. Det kan være lavet af grafit eller stål. Skaftet kan være designet til at flexe forskellige steder. Den vinkel der går fra skaftet og ned til sålen på jernet kan variere mange grader. Sålen kan være designet til at tilgodese spillere med stejl angrebsvinkel eller flad angrebsvinkel.. og listen fortsætter.

Bemærk, nu med ny launch monitor! En state of the art GC Quad fra Foresigt Sports. Denne GC Quad er kamerabaseret og med ton af software, der giver al tænkelig information om køllen, træffet og boldens flugt. Flere af top clubfitterne i verden benytter sig af GC Quad pga mængden og ikke mindst kvaliteten af data… jo mere og bedre data jo bedre fitting!!!

Ønsker du at høre mere om fitting af dit udstyr?

LÆS MERE OM FITTING

Her er de 13 nøgleområder, der skal optimes ved en rigtig custom club fitting