Hybrid

Hybridkøllerne er kommet for at blive! Hybridkøller tjener mange formål og kan erstatte næsten alt fra mellemjern til fairwaykøller.
I takt med loftet på jernene er blevet stærkere og stærkere, har flere og flere svært ved at slå de lange jern og ind i mellem de mellemlange jern. Dette blandt andet pga. at loftet på 5 jern i dag ville svare til loftet på et 4 jern, som det var for et par år siden. Loftet bliver gjort stærkere, da der så kan reklameres med at man vil slå længere med denne jernsæt (hvis man altså kan ramme det ordentligt pga. det forlængede skaft og det lavere loft). Rigtig mange har lettere ved at bruge hybridkøller som erstatning for 2, 3, 4, 5 og ind i mellem 6 jernet.

Det er lettere at få bolden op at flyve pga. lavere tyngdepunkt

Netop tyngdepunktet er lidt forskelligt fra hybrid til hybrid, da det kan være placeret forskellige steder alt efter hvilken boldflugt, der ønsket fremmet. Dog er det fælles for dem alle at COG (Center of Gravity – tyngdepunktet) vil være placeret mod sålen og mere eller mindre bag i køllen for at fremme en højere boldflugt. Det lave tyngdepunkt i kombination med loftet giver en nemmere kølle at slå med i modsætning til de lange jern.

Her er en tilpasning lige så vigtig som i alt andet udstyr. Loftet og skaftet skal passe til dig sving og den længde du ønsker at slå med køllen. Da hybriden oftest vil være en erstatning for et bestemt jern, skal længden af slaget passe overens med resten af dit sæt, så du har samme afstand mellem hver kølle i din bag.

Andre ting som skal tilpasses:

  • Længden af skaftet
  • Lie vinklen
  • Slagfladens vinkel
  • Loftet
  • Skaftets flex og karakteristika skal passe til dit sving, for at få ønsket boldflugt.
  • Sålen som skal tilpasses svingstilen, digger, picker eller medium, se mere under Wedge fitting.