Jernsæt

At slå samme længde med samme jern gang efter gang, er noget vi alle efterstræber. Især hvis vi kan være sikre på at slå alle jern i baggen på samme måde, altså at svinge 9 jernet på samme måde som 5 jernet.
Det er bestemt muligt at give hver golfspiller chancen for det. Begrænsningen ligger i, at mange jernsæt, der er købt som hyldevare næppe kan opfylde de krav og kvaliteter et custom fittet jern kan. Den typiske fitting i en butik, vil bestå i at slå bolde i et nyt, måske med mulighed for at måle med en launch monitor. Der vil være mulighed for at blive målt op af butikspersonalet til om man skal have upright eller flat lie, men her er det så begrænsningen melder sig. For en rigtig fitting består af andet en lie og længde. Der er 13 nøgleområder, der skal tages hensyn til ved en rigtig fitting, som langt fra kan blive opfyldt af uuddannet personale.

Se på dette diagram, hvad der skal tages hensyn til

Udover disse kommer svinghastigheden også som en faktor.

For at finde det optimale, kræver det også at man har mulighed for at teste forskellige skafter, ikke kun for længde, men ligeså vigtigt med forskellig vægt. I gamle dage lød det at herrer spillede med stål og kvinder spillede med grafitskafter. Dette er så langt fra virkeligheden i dag, men i manges opfattelse er dette stadig normen, altså lige pånær når vi snakker om driver og fairway køller. I dag findes grafitskafter i ligeså mange vægt og flex klasser som stålskafter, hvilket giver en kæmpe mulighed for at finde det helt rigtige skaft til hver golfspiller.

Alle jern i et jernsæt skal passe til hinanden forstået på den måde, at der er en afstand mellem hvert jern, der gerne skulle være rimelig konstant. Om det er 7,8,9,10,11 eller 12 meter man ønsker mellem hvert jern, så skal det det kunne lade sig gøre! Det skal også være muligt at teste, om det kan betale sig at have lange jern i baggen, måske ville det være bedre med hybrider? Der er mange mulige sammensætninger af skafter og hoveder og hvem skulle være bedre til at finde den rette kombination til dig end en custom club fitter, der går op i at udstyret skal passe 100% til dig og dit sving.