Fra Zero til Pro

Rikke Meisner, 25 år, fysioterapeut og basketball spiller har aldrig prøvet at spille golf. Det til trods for, at Rikkes svoger er John Davies, utrolig dygtig træner og spiller! Rikke har nu gjort det til sit projekt at fra nybegynder til Pro (eller så tæt på hun kan komme) og har oprettet en blog, så vi andre kan følge hende i hendes udvikling. I forløbet vil John Davies (Davies Golf, Dragør golf klub) fungere som hendes træner. Made by Rosenberg samt Peter fra Wishongolf.se sponsorerer en fuld bag med udstyr til Rikke, alt naturligvis custom fittet ned til mindste detalje. Det er et længere forløb Rikke skal igennem. Dette kan ikke gøres på 30-60 minutter, da en fuld fitting sætter fokus på ALLE detaljer i golfudstyret.

Rikke får først fittet wedges, det tager ca. 1½ time, da vi skal finde den helt rigtige kombination af længden på wedges, vægten, grippet, balancen, hovedvægt, skaftvægt, totalvægt, MOI og så videre… Det kan ikke gøres på mindre tid, når det skal være lavet ordentligt! Alt bliver selvfølgelig samlet i hånden på værkstedet, så de specifikationer Rikke har brug for passer overens med det hun får leveret!

Rikke skal derefter have fittet et sæt jern. Det vil tage mellem 2-3 timer at finde det optimale set up, hvor der selvfølgelig kigges på alt det, der også bliver kigget på, da vi arbejde med wedges.

Woods kigger vi på til sidst i takt med Rikkes sving udvikler sig og kan håndtere længere køller. Fitting af woods vil ligesom jern og wedges tage ca. 2 timer.
Lægger vi det hele sammen vil Rikke skulle slå bolde i ca. 6 timer før vi har været alt igennem, og det er der ikke nogen spiller der har både kondition samt ikke mindst koncentration til. I takt med kroppen og sindet bliver brugt og udmattet vil svinget begynde at “falde lidt fra hinanden” og derfor ikke give nogen brugbare resultater i en fitting. Derfor fitter vi ikke mere end et område af gangen.

Morten Buckhøj fra Golfbladet har også skrevet en artikel om Rikke, den kan læses i Golfbladet fra April.
Læs mere på Rikkes spændende Blog her: https://zero-pro.blog/